Ogłaszamy I Międzynarodową Interdyscyplinarną Konferencję #Grajmywszkole! O muzykowaniu w powszechnych szkołach podyskutujemy już 9-11 grudnia na Uniwersytecie SWPS w Warszawie.

Głównym tematem konferencji jest edukacja muzyczna, ze szczególnym naciskiem na jej rolę i kształt w oświacie oraz muzyka jako praktyka społeczna o fundamentalnym dla niemal każdej kultury znaczeniu.

Gośćmi konferencji będą jedne z najwybitniejszych i najbarwniejszych postaci świata współczesnej edukacji muzycznej oraz wybitni przedstawiciele pokrewnych dziedzin humanistycznych. Wykładom i prezentacjom towarzyszyć będą warsztaty dla nauczycieli i animatorów oraz dyskusje. Wśród panelistów są również osoby związane z Fundacją Kreatywnej Edukacji 🙂

Formularz zapisów do udziału w konferencji: https://grajmywszkole.evenea.pl/

I Międzynarodowa Interdyscyplinarna Konferencja #Grajmywszkole jest realizowana dzięki współpracy Polskiego Stowarzyszenia Edukacji i Animacji Muzycznej, Orkiestry Sinfonia Varsovia, Polskiej Rady Muzycznej oraz Stowarzyszenia JM Poland. Konferencja odbywa się dzięki dofinansowaniu ze środków Instytutu Muzyki i Tańca w ramach programu „Muzyka i Taniec – Interwencje 2017”.

Udział w konferencji jest bezpłatny.  Liczba miejsc jest ograniczona. Uczestników konferencji obowiązują osobne zapisy na warsztaty z limitem miejsc.
Uczestnikom konferencji zapewniamy materiały konferencyjne, tłumaczenie symultaniczne (pl-eng) oraz catering.

Szczegółowe informacje:
biuro@pseiam.pl