#koncert #placzabawpoznan #fredastairestudio #koncertgordonowski#jazzdladzieci #fundacjakreatywnejedukacji #marzec Niestety nie ma już biletów, ale miło nam poinformować że zorganizowaliśmy w Poznaniu 2 koncerty gordonowskie  muzyki improwizowanej Happy Jazz.

Happy Jazz to muzyka inspirowana jazzem Nowoorleańskim oraz Ragtimem, Swingiem i wspaniałym Bluesem. Tak wypróbowane rytmy i melodie zapadają głęboko w chłonne umysły małych słuchaczy. Do współtworzenia i improwizowania zapraszają muzycy Fundacji Kreatywnej Edukacji oraz Poznańska formacja jazzu tradycyjnego Dixie Company, która od ponad dwudziestu lat uczestniczy w setkach festiwali i koncertów na terenie Polski, Czech, Francji, Niemiec, Słowacji, Stanów Zjednoczonych, Szwajcarii i Węgier. Jest także pomysłodawcą i współorganizatorem Poznań Old Jazz Festival.

W koncercie zagrają:
Rafał Kubale – klarnet
Wojciech Warszawski – banjo, śpiew
Jakub Marszałek – tuba, kornet, śpiew
Miłosz Gawryłkiewicz – trąbka, śpiew, animacja
Jolanta Gawryłkiewicz – śpiew, animacja

Utwory prezentowane podczas koncertu to m.in.: What a wonderful world, Yes Sir; that’s my Baby; Oh Lady be Good; Caravan.

Publiczność włącza się w koncert tańcząc, śpiewając i rytmizując. Energetyczne rytmy porywają do korowodu całe Rodziny. Orkiestra improwizuje, prowadząc dialog instrumentalny, a także wokalny.

#DATA: 18.03.2018, godz. 12.30

#MIEJSCE: Fred Astaire Dance Studio, https://www.fredastaire.com/poznan-poland/

#INWESTYCJA: dorośli 20 zł, dzieci 10 zł. Płatność na miejscu, jedynie gotówką.

#REZERWACJA: sms +48602466347; jgawrylkiewicz@gmail.com. Prosimy o podanie nazwiska oraz ilości dorosłych i dzieci.

W ramach działalności edukacyjnej oraz kulturalnej Fundacja Kreatywnej Edukacji propaguje teorię uczenia się muzyki profesora Edwina Eliasa Gordona – jednego z największych edukatorów, psychologów muzyki oraz muzyków – jazzmanów. W kwietniu rozpoczynamy z Partnerami w Poznaniu kursy dla osób kierujących edukacją muzyczną małego dziecka. Równolegle zapraszamy prowadzone są w Warszawie szkolenia dla nauczycieli muzyki z udziałem specjalistów z Gordon Institute of Music Learning z USA.