Droga Mamo, czy marzyłaś kiedyś o byciu członkinią zespołu: wokalnego czy wokalno-instrumentalnego, gdzie spędziłabyś miło czas z przyjaciółkami – przyszłymi mamami i współtworzyła muzyczny projekt, najważniejszy dla Ciebie i Twojego maleństwa? Chcemy wykreować dla Ciebie najlepsze warunki do przeżywania kontrolowanych pozytywnych i może nieco sentymentalnych emocji, śpiewając, a z czasem również grając na instrumentach. W naszym zespole, oprócz zajmowania się muzyką i śpiewem, który dociera  prosto do Twojego dziecka, a Ty budujesz z nim najlepsze relacje, zajmiemy się też Twoim ciałem. Ono ma za zadanie służyć Ci komfortowo podczas całego okresu ciąży oraz sprawnie w okresie połogu i macierzyństwa. Dlatego zadbamy o Twój kręgosłup, o odpowiednią pracę miednicy, dzięki której ukołyszesz dzieciątko, czy o mięśnie, które uczynią śpiew oraz taniec łatwym i przyjemnym.
Praca z ruchem ma na celu otwarcie się na poznanie i  akceptację własnej  cielesności, na świadomy dialog z ciałem, na uwalnianie
z niego napięć i  wyrobienie uważności na to, co  ciało nam komunikuje. Już sam oddech  jest ruchem. Świadomy ruch, podążanie za frazą muzyczną  lub celowe “wyjście  poza frazę” pozwalają na odkrywanie zakresów  w poszczególnych  partiach  ciała, w umyśle daje poczucie decyzyjności, ugruntowuje ciało  w przestrzeni oraz pomaga  skontaktować  się z dzieckiem. Taniec jest  metaforą życia, a wchodząc w ruch, pokazujemy życie.

Cena jednorazowych zajęć: 40 zł/os. Po zebraniu się grupy – ustalimy cenę karnetów.

Jeśli chcesz dołączyć do naszego wokalno-ruchowego zespołu Mam zapraszamy do Mandali w każdą środę już od 14 października o godz. 11.45.

Prowadzące: Jolanta Gawryłkiewicz (Mama, propagatorka niedyrektywnej edukacji, założycielka placówek edukacyjnych www.fundacjakreatywnejedukacji.org) oraz Dorota Dzięcioł (tancerka, muzyk, choreograf, plastyk i edukator).

Zapisy: jgawrylkiewicz@gmail.com, +48602466347