Jolanta Gawryłkiewicz

PREZES FUNDACJI KREATYWNEJ EDUKACJI

Dyrektor placówek edukacyjnych FKE, nauczyciel muzyki, ekonomii, zarządzania, zagadnień obywatelskich, inicjatorka idei Perpetuum Mobile. Ekonomista, politolog i muzyk. Uczestniczka i współprowadząca formy dramy – projekty Stowarzyszenia Stop-Klatka. Z ramienia Fundacji Kreatywnej Edukacji członkini m.in Kujawsko-Pomorskiej Federacji Organizacji Pozarządowych, bydgoskiej Lokalnej Grupy Działania, Polskiego Towarzystwa Edwina Eliasa Gordona oraz Gordon Institute for Music Learning. Inicjatorka projektów Akcja Rodzic Działa. Założyła pierwszy w Bydgoszczy punkt przedszkolny, całkowicie zaprojektowany przez młode mamy.

Autorka wielu publikacji naukowych i edukacyjnych. W pracy naukowej zajmuje się poprawą jakości edukacji oraz tematem partycypacji społecznej. Koordynatorka licznych seminariów, m.in: “Edukacja muzyczna od poczęcia do 6 roku życia”, “Rewolucja w edukacji muzycznej”, “Nauka improwizacji w każdej podstawówce i gimnazjum”. Współautorka “Podręcznika do kierowania edukacją muzyczną małego dziecka do lat 6” i “Wstępu do improwizacji”. Prowadząca  warsztaty muzykoterapeutyczne w ramach projektów skierowanych do klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej. Absolwentka Szkoły Trenerów Organizacji Pozarządowych i realizator warsztatów partycypacyjnych. W szkołach i przedszkolu odpowiedzialna za sprawy finansowe i organizacyjne oraz nadzór promotorka działań przedsiębiorczości społecznej, prowadząca projekty społeczne, dyrektor placówki. Prywatnie mama 2 dzieci: Tosi i Poli.