Klaudia Falkiewicz

NAUCZYCIEL JĘZYKA WŁOSKIEGO

Ukończyłam studia I stopnia na kierunku Filologia, sp. Lingwistyka stosowana – język włoski z językiem hiszpańskim, na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Toruniu. Aktualnie studentka Filologii włoskiej na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu (studia II stopnia). Lingwistka z przekonania i z zamiłowania. Oprócz języka włoskiego i hiszpańskiego, mówię w stopniu komunikatywnym także po angielsku. Moją pasją są języki romańskie grupy języków indoeuropejskich.
Współautorka słownika “SŁOWNIK TEMATYCZNY POLSKO-HISZPAŃSKO-WŁOSKI” pod opieką dr Anety Pawlak Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Mikołaja Kopernika.
Z Fundacją Kreatywnej Edukacji jestem związana od września 2018 roku. Od dwóch lat pracuję jako lektor językowy grup dziecięcych i udzielam też korepetycji. Swoje doświadczenie w pracy z dziećmi nabrałam głównie, jako au pair i animator dziecięcy za granicą. Jestem bardzo pozytywną osobą i zawsze staram się przekazywać dobrą energię moim uczniom. Najbardziej lubię patrzeć, jak uczniowie zaczynają rozumieć i mówić w danym języku, nie ma większej radości!
Moją drugą pasją są podróże, odkrywanie nowych kultur i smaków. Od zawsze zakochana w muzyce latino, interesuję się także śpiewem i face paintingiem, a w wolnej chwili lubię czytać poradniki psychologiczne oraz blogi podróżnicze.